Kwaliteit

Een goede Calla-knol heeft een korte teeltperiode en een hoge bloemproductie. Niet voor niets willen wij dan ook altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van vermeerdering, teelt en preparatie.

Vermeerdering
Samen met onze telers streven we kwalitatief naar de beste knollen. Door met elkaar testen te doen en de hierbij opgedane ervaringen te delen, optimaliseren we de teelt voor elk Captain Calla ras. Zo bent u altijd verzekerd van de beste knollen, voor een optimaal bloeiresultaat.

Preparatie
Een goede preparatie verkort de teeltperiode en geeft een hogere bloemproductie. Onze Calla-specialisten houden zich constant op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Door samen te werken met verschillende onderzoeksinstellingen weten we zeker dat we de meest efficiënte en kwalitatief beste manieren toepassen voor de preparatie van Captain Calla’s.

Controle
Knollen worden bij binnenkomst altijd gekeurd door de keurmeesters van de bloembollenkeuringsdienst. Maar ook onze eigen keurmeesters houden strenge controles. Partijen worden beoordeeld op bijvoorbeeld de juiste maat, knolvorm en gezondheid. Daarom is de broeier altijd verzekerd van de levering van virusvrije en gezonde bloembollen.

Begeleiding
Alle informatie die wij tijdens het gehele proces verzamelen, delen wij met alle liefde met onze broeiers. Ons Captain Calla team staat altijd voor u klaar om u te adviseren over de teelt van uw Captain Calla’s.