Retail – voorjaar

Juli/augustus - Leveringen

Veel bloembollen telen wij in onze eigen kwekerij. Maar om een breed assortiment te kunnen aanbieden, wordt ons assortiment aangevuld met producten van andere kwekers. Voor half augustus heeft team inkoop alle bloembollen ingekocht om de klanten op maat te kunnen leveren.

Juli/augustus - Kwaliteitskeuringen

Nadat de geleverde producten zijn ontvangen en goedgekeurd, worden ze onder de juiste bewaaromstandigheden opgeslagen. Ieder product heeft zijn eigen wensen. Onze faciliteiten zijn zo ingericht dat we een breed assortiment kunnen opslaan, variërend van -2 tot +40 graden Celsius.

Juli-september- Opslag

Nadat de geleverde producten zijn ontvangen en goedgekeurd, worden ze vervolgens opgeslagen onder de juiste opslagomstandigheden; elk product heeft zijn eigen opslagvereisten. Onze opslagfaciliteiten zijn ontworpen met een temperatuurbereik van -2 ° tot + 40 ° C

Juli-september- Voorraadpicking en landenkeuring

Tot nu toe was de bloembol nog een halffabrikaat, maar nu is het tijd om de bloembollen te verpakken in een door de klant gewenste verpakking. Voor de verschillende verpakkingsmogelijkheden hebben wij specifieke machines. Aan al deze machines worden strenge eisen gesteld om niet in te boeten aan de kwaliteit van de bloembol. In sommige landen worden specifieke PD-keuringen vereist. De kwaliteit van de bloembollen worden gecontroleerd door een onafhankelijke partij, zodat de bloembollen zonder problemen de grens over kunnen.

Juli-september - Orderpicking en expeditie

Nu de bloembollen gekeurd, verpakt en eventueel op displays, klaar staan in de expeditiehal mogen de producten worden afgescand. Dit ter controle of werkelijk alles verstuurd wordt. De vrachtwagens worden geladen en beginnen aan hun tocht naar één van de meer dan 25 landen waaraan wij leveren.