Captain Calla

Februari jaar 1 - Zaaien

De zaadjes worden in bakken gezaaid. Als medio april het eerste blad zich ontvouwt, wordt de eerste schifting gemaakt. Het blad is dan ongeveer 1 cm2 groot. Op basis van de kwaliteit van de blaadjes kunnen we de groeikwaliteit van de knol bepalen. En een Calla die een slechte groeicurve doormaakt, zal nooit een Captain Calla worden.

Februari jaar 2 - Oogsten

De zaadjes zijn in oktober/november volgroeid tot ‘kleine’ knollen. De bakken waarin ze staan, worden opgestapeld en onder geconditioneerde omstandigheden (+/- 11 graden) bewaard. In februari worden deze knollen gerooid en geprepareerd voor het nieuwe groeiseizoen.

Februari/Juni jaar 2 - Planten en Selecteren

De grote afvalrace is begonnen. In februari/maart vindt de eerste selectieronde plaats. Alleen de mooiste knollen uit een zaaisel worden geplant. Vanaf eind mei gaan de eerste zaailingen bloeien en dan worden ze verder beoordeeld op kleur, grootte van de bloem, productie, enz. In totaal worden de zaailingen op meer dan 10 verschillende punten beoordeeld. Lang niet alle knollen zijn goed genoeg om uiteindelijk een Captain Calla te worden.

Mei/Juni jaar 2 - Kruisen

Dit is het punt waarop nieuw leven ontstaat. Net als de bijen in de natuur maken ook onze veredelaars dagelijks nieuwe creaties. Als echte kunstenaars mengen ze de genen van de beste Calla rassen om nog betere, mooiere en bijzonderdere rassen te kunnen creëren. Elk jaar maken we ongeveer 750 verschillende Calla kruisingen.

September/Oktober jaar 2 - Zaad oogsten

Deze 750 verschillende kruisingen resulteren uiteindelijk in 150.000 zaadjes. Elk zaadje heeft uniek DNA. Dan weet niemand nog welk zaadje uiteindelijk een Captain Calla mag worden.