Kapiteyn breeding

Op maat gemaakt
Omdat we graag boven op nieuwe ontwikkelingen zitten, houden we ons al 30 jaar bezig met het veredelen van allerlei gewassen om zo kwekers, broeiers en retailers een exclusief assortiment te kunnen blijven bieden.

Calla Captain Calla
Kapiteyn is de Captain in Calla. Alle rassen die uit de kraam van Kapiteyn komen, beginnen met de naam Captain. Captain Calla is ondertussen wereldwijd een bekend merk onder de Calla´s.

Tulpen kwekersvereniging Remarkable
Vanaf 1996 houden we ons middels Remarkable bezig met de veredeling, teelt, exploitatie en marketing van nieuwe tulpen. Grote rassen als Milkshake en Dutch Design komen uit onze kraamkamer.

Hyacinten kwekersvereniging Orientalis
Al sinds 1987 ontwikkelen wij samen met Fa. P.A. de Groot en Rooijakkers Breezand de prachtigste hyacinten. De focus ligt vooral op de teelt, efficiëntie en broeimogelijkheden. Met name in de kleurgebieden geel, oranje en rood ligt nog altijd een mooie uitdaging. Uiteraard worden basiswaarden als stevige stelen hier nooit ondergeschikt aan.

Lelies kwekersvereniging Marklily
Door een sterke samenwerking met 14 kwekers heeft Marklilys zich meer dan eens bewezen met grote rassen als Robina, Marlon, Evelyne en Indian Summerset. Stuk voor stuk succesvolle rassen in de productie én de handel.

Rob Brekelmans Productontwikkeling

“Calla rassen kunnen in vergelijking met een aantal jaren geleden veel meer bloemen geven. Toen ik in het jaar 2000 de veredeling van Calla’s bij Kapiteyn breeding voor het eerst oppakte, bedroeg de gemiddelde productie ongeveer 3 à 4 bloemen van 1 knol.De rassen die we nu in de markt zetten, produceren gemiddeld 8 tot 10 bloemen. Ook zijn er de laatste jaren veel rassen bij gekomen die speciaal geschikt zijn voor de potcultuur. Deze zijn meerscheutig en genetisch kort.”