Kapiteyn horticulture

Op maat gemaakt

Onze kwekerij maakt ons nederig. We weten dat bloembollen kweken een uitdagende klus is en dat je altijd afhankelijk bent van de grillen van de natuur. Het leukste is om het proces uit te leggen aan onze klanten. Dat wij niet alleen een verpakking met bloembollen verkopen, maar dat wij hierin ook onze ziel en zaligheid hebben gelegd. En als we onze bloembollen dan overal ter wereld, van Duitsland tot in Amerika en van Rusland tot in de UK, in de winkels zien liggen, dan weten we waar we het voor doen! Elk product in ons assortiment heeft een reden.

Tim Kapiteijn stelt het assortiment met zorg en aandacht samen. “Soms doe ik dat op gevoel en soms met verstand omdat je sommige trends nu eenmaal ziet aankomen. Zeker omdat wij in zoveel schakels van de keten ogen en oren hebben. Maar soms vind ik iets gewoon mooi en dan wil ik dit beschikbaar maken voor iedereen in de wereld. Het maakt dan niet uit of de bloemen uiteindelijk in een vaas of in de tuin terechtkomen.”

Theo Weyers over betrokken zijn

“Het leuke is dat je werkt met een natuurproduct. Dat maakt het spannend en afwisselend. Soms moet je wel eens ’s avonds aan het werk. Water geven in de zon is niet goed voor de planten, dus dat moet dan later op de dag gebeuren. Maar ik vind het heerlijk om die planten in het avondzonnetje te verzorgen. Het maakt mij echt niet uit hoe laat het dan is. Die bollen stoppen niet om 5 uur, dus ik ook niet. Soms verzet ik de beregeningshaspel ’s avonds om half 12 nog even en de volgende ochtend om 6 uur weer een keer! Dat moet doorgaan. Ik vind het echt een uitdaging om precies op de juiste tijd goed voor die bollen te zorgen.”

Tulp Rigas Barikades
Prachtige spinvormige rode tulp met zeer grote sierwaarde voor de tuin.

Hyacint Midnight Mystic
De enige echte ZWARTE hyacint, lang houdbaar en zeer gewild bij onze klanten en in het bloembollenvak.

Hyacint Purple Pride
Nieuwe paars lila Hyacint geschikt voor broei en droogverkoop uit de Orientalis veredeling.

Hyacint Skyplanet
Nieuwe lichtblauwe Hyacint, geschikt voor broei en droogverkoop uit de Orientalis veredeling.

Lelie Tricolore
Mooie exclusief geteelde oriental Lelie, goed geschikt voor de Italiaanse en Mexicaanse markt.